Vegetarijanski chili je jed, ki požene kri po celem telesu. Telo dobro nasiti in segreje, zato je odličen v hladnih dneh.
Za pripravo potrebujem:
- Pekočo papriko (chili) – 2 kom
- Na kocke narezane pelate – 1 pločevinka
- Paradižnikov pire – 1 pločevinka
- Nasekljano čebulo – 1 kom
- Sesekljan česen – 2 stroka
- Rdeči fižol – 2 pločevinka
- Rjavi fižol – 1 pločevinka
- Beli fižol – 1 pločevinka
- Papriko zeleno in rdečo – 1+ 1 kom
- Koruzo – 1 pločevinko
- Rdeče vino – ½ dl
- Lovorjev list
- Svež peteršilj – mali šopek
- Kajenski popek – ščepec
- Sol, poper
- Olivno olje
Na vroči maščobi najprej malo popražim čebulo. Ko čebula postekleni, dodam še česen. Takoj ko česen zadiši, dodam na kocke narezano papriko in chili. Premešam in malo prepražim.
Nato dodam pelate, paradižnikov pire, odcejeni fižol, koruzo, vino, lovorjev list, sol in poper. Vse skupaj dobro premešam, dodam še malo kajenskega popra (lahko ga izpustite) in jed na malem ognju še kuham približno ¾ ure.
Kuhan vegetarijanski chili serviram v skodelicah ali krožnikih, ki jih poljubno okrasim.
Naj vam tekne!
Nasvet:
- Če ste skuhali preveč chilija, ga prihranite za naslednji dan. Zraven lahko ponudite, testenine, riž ali kaj podobnega;
- Da je ta jed pekoča tako ali tako vidite iz recepta. Bodite previdni pri količini chilija, saj je jed lahko tako pekoča, da je ne boste mogli jesti. Namesto svežega chilija lahko daste tistega, v prahu;
- Če vam kakšna sestavina iz recepta ne bo všeč, jo lahko izpustite ali pa jo zamenjate s katero drugo.
Zadnji komentarji