Špageti z zelenjavo so vedno dobrodošel in zdav obrok.
- špagete – cca 40 dag (lahko tudi polno zrnate)
- por – 1 srednje velik
- korenje – 2 – 3 srednje velike
- brokoli – polovica srednje velike glave
- česen – 1-2 stroka
- smetana za kuhanje – cca 250 g
- peteršilj – mali šopek
- sol poper
Špagete skuham v veliki količini slane vode. Pazim, da se mi ne razkuhajo. Korenje in por očistim in oboje narežem na tanke kolobarje. Brokoli operem, raztrgam na male cvetove ter skuham nad soparo. Mora biti še čvrst. Na maslu najprej malo popražim por, dodam korenje in zopet malo popražim. Če je potrebno, malo zalijem z vodo in dušim do mehkega. Ko se oboje zmehča (pa ne preveč), dodam še sesekljan česen in peteršilj. Malo pomešam in ko česen zadiši, dodam še kuhan brokoli in vse skupaj zalijem z smetano za kuhanje. Posolim in malo popram ter dodam odcejene špagete. Dobro premešam in takoj postrežem. Pa dober tek.
P.s.: Če se vam zdi, da boste imeli premalo omake, potem dodajte več smetane. Verjetno ste opazili, da kuhanih špagetov ne sperem z vodo. To pa zato ne, ker nesprani špageti lepo zgostijo omako, omaka se špagetov lepo “drži”. Vi pa lahko naredite, tako, kot imate vi radi.
Dodaj odgovor