Široki rezanci z mletim mesom in jajčevci so lahko odlično kosilo.
- široke rezance – cca 40 dag
- mleto meso – ½ kg (mešano ali pa samo goveje)
- jajčevec – 1 srednje veliki
- dobro zrel paradižnik – 3 paradižnike (če nimate svežega, lahko uporabite konzerviranega)
- čebulo – 1 večjo
- česen – 2 stroka
- sol, poper
- naribani sir – lahko parmezan – količina po okusu
Široke rezance skuham po navodilu na vrečki.
Jajčevce dobro operem in jih narežem na kocke ter malo posolim. Ko spustijo vodo jih z servieto osušim.
Čebulo olupim in narežem na drobno. Na vročem olju jo posteklenim in dodam meso. Dobro premešam in vse skupaj pražim. Ko se sok mesa posuši, dodam osušen jajčevec. Dobro premešam, malo še prepražim, dodam sesekljan česen in olupljen ter na kockice narezan paradižnik . Posolim in popopram.
Vse skupaj kuham še cca 10 minut, toliko, da se paradižnik zmehča. Kuhane in dobro odcejene široke rezance razdelim po porcijah in polijem z kuhano omako. Po vrhu omake potrosim še sir in takoj postrežem.
Dober tek želim.
Nasvet: Če se vam zdi, da je omaka premalo sočna ali pa bi rabili več omake, potem jo zalijte z paradižnikovim sokom in še samo malo pokuhajte.
Dodaj odgovor