Široki rezanci z lososom in špinačo je zdrava in zelo okusna jed, ki jo lahko postrežete kadar koli.
- lososov file – 300 g
- špinačo – cca 100 g
- limeto – 1 kom
- smetano za kuhanje – 250 ml
- široke rezance – cca 250 g (včasih pripravim polnozrnate)
- sol
- beli poper
- muškatni orešček
Limeto operem z toplo vodo, naribam lupino in stisnem sok. Lososa narežem na trakove in ga mariniram z limetino lupino in sokom. Posodo pokrijem. Široke rezance skuham po navodilu na embalaži. Špinačo dobro operem in na grobo sesekljam. Smetano vlijem v posodo, dodam malo muškatnega oreščka , posolim in popram.
Ko smetana zavre, dodam še sesekljano špinačo in narezano tuno. Dobro premešam in vse skupaj kuham cca 2-3 minute. Kuhane in dobro odcejene široke rezance porazdelim po porcijah. Na sredino vsake porcije dodam omako in okrasim z listom bazilike. Pa dober tek.
Dodaj odgovor