Makaronov narastek z mletim mesom in bučkami je zanimiva kombinacija testenin, mesa in zelenjave.
-
makarone – cca 300-350 g
-
mleto meso (faširano) – 500 g
-
korenček – 1 kos
-
čebulo – 1 večjo
-
česen – 2 stroka
-
bučke – 2 srednje veliki
-
maslo – 1 večjo žlico
-
moko – 1 žlico
-
mleko – 300 ml
-
rumenjake – 3
-
olje – 5 žlic
-
sol, poper
-
konzervo paradižnika –
-
pečene rdeče paprike – 300 g
-
naribani sir- 150 g
Najprej skuham makarone v osoljeni vodi. Medtem ko se makaroni kuhajo, očistim korenček, čebulo in česen. Čebulo in česen sesekljam. Korenček narežem na zelo drobne kockice. Bučko operem, osušim in narežem na rezine.
Maslo raztopim, dodam moko in malo zarumenim. Zalijem z mlekom in med mešanjem kuham cca 5 minut. Odstavim z ognja in bešamel ohladim. Ohlajenemu dodam rumenjake, posolim in popram.
V ponvi segrejem olje in na njemu posteklenim čebulo. Dodam mleto meso, še malo popražim in dodam še česen in korenček, razkosan paradižnik iz konzerve, sol in poper. Dobro premešam.
V ponvi bučke na malo olja rahlo popečem.
Pečico segrejem na cca 200 st.C.
Pekač namastim in v njega vsujem mesno mešanico. Nato dam v pekač polovico makaronov, na makarone polovico bučk, na njih pečeno in olupljeno papriko ter nazadnje še drugo polovico makaronov.
Vse skupaj prelijem z bešamelno mešanico. Zdaj po celem pekaču naložim še drugo polovico bučk in po njih natrosim naribani sir.
Vse skupaj dam v segreto pečico in pečem cca 20 minut. Postrežem kot samostojen obrok.
Dober tek vam želim!
Dodaj odgovor