Testenine s špinačnim pestom so jed, ki jo lahko ponudite tudi kot predjed, glavno jed ali pa čisto samostojno jed. Priprava je zelo preprosta in hitra. Pesto si lahko pripravite v malo večjih količin in ga shranite v dobro zaprt kozarec. V hladilniku lahko počaka tudi nekaj dni. Seveda lahko pesto tudi kupite, vendar je doma pripravljeno veliko bolj okusno, pa tudi zdravo.
Za pripravo potrebujem:
- Mlado špinačo – cca 100 g
- Orehova jedrca – cca 70 g
- Česen – 3 stroke
- Nariban parmezan – cca 30 g
- Olivno olje – cca 8 žlic
- Limonin sok – 1 žlica
- Sol, poper
- Mali šopek bazilike
- Italijanske začimbe – 1 žlička
- Špagete (ali katere druge testenine) – cca 500 g
Špinačno pesto lahko pripravljamo na dva načina. Pri prvem načinu špinačo, orehe, česen in liste bazilike postopoma tremo v terilniku. Dobljeni zmesi dodamo še limonin sok, parmezan, olivno olje, italijanske začimbe, malo soli in poper. Vse skupaj dobro premešamo v gladko zmes.
Bolj enostaven način priprave pesta je drugi način, kjer vse sestavine damo v multipraktik in zmiksamo v gladko zmes.
Zdaj skuhamo samo še testenine, pazimo, da jih ne razkuhamo. Še vroče zmešamo z špinačnim pestom, okrasimo lahko še z praženimi pinjolami in serviramo.
Tako, testenine s špinačnim pestom čakajo na lačne jedce. Naj vam teknejo.
Zadnji komentarji