Solata iz pečene paprike je solata, ki jo je bolje pripraviti prej, najboljše že kar prejšnji dan.
Jaz jo pripravljam vedno malo več, ker zelo dobro počaka v hladilniku. No, pri nas ne, ker jo vedno hitro zmažemo.
Ko je sezona paprike, si naredim nekaj več zaloge. Spečem jo v večjih količinah. Nekaj jo dam zamrzniti (v vrečke – vsako porcijo zase), nekaj jo vložim v kozarce.
-
pečeno papriko – količina je odvisna od vas
-
česen
-
peteršilj
-
olje
-
kis
-
sol
Olupljene, pečene paprike zložim v skledo, po njej potrosim z bolj na drobno narezanim česnom in sesekljanim peteršiljem. Običajno tako naredim tri plasti ali pa še kakšno več. Vrhna plast naj bo posuta z česnom in peteršiljem. Vse skupaj polijem z mešanico kisa (če imate močan kis, potem dodajte tudi vodo), olja in soli. Mešanico naredite po vašem okusu. Tekočine naj bo toliko, da bodo paprike z njo pokrite. Skledo pokrijem in dam vsaj za nekaj časa v hladilnik, da se okusi lepo prepojijo. Veliko boljša je, če jo boste naredili že prejšnji večer.
Nasvet: Kako spečem papriko, lahko pogledate na: Vložena pečena paprika. Če imate vprašanje zame, pišite na facebook stran:Kaj kuhati danes?
Dodaj odgovor