Fižol s papriko in paradižnikom je zelo okusna in zelo dobrodošla vložena solata. Prijateljica Nada, mi je zaupala dober recept.
- stročji fižol – cca 5 kg
- papriko – cca 3 kg
- čebulo – 2 veliki
- zelene paradižnike – 3 kom
- olje – 2 dl
- kis za vlaganje – 1 l
- voda – 1 l
- sol – 2 žlici
- sladkor – 2 žlici
Vso zelenjavo dobro operem. Fižol dam kuhati in ko je kuhan, ga razrežem na manjše dele. Medtem na rezance narežem papriko, čebulo in paradižnik pa bolj na drobno. Kis, vodo, olje, sladkor in sol zavrem, dodam čebulo, papriko in paradižnik. Malo pokuham in dodam še kuhan fižol (fižol naj ne bo razkuhan). Vse skupaj še enkrat prevrem (ko zavre, še cca 10 minut) in nadevam v dobro očiščene kozarce. Kozarce trdno zaprem, pokrijem z deko in pustim, da se kozarci čisto ohladijo. Shranim v hladno klet.
Fižol s papriko in paradižnikom je poslastica za zimske dni. Sama jo velikokrat jem samo z kruhom.
Dodaj odgovor