Jogurtovo pecivo je eno izmed najbolj enostavnih peciv. Maso zmešaš in daš v pečico. Malo počakaš in že se lahko poslatkaš.
Vse merim z jogurtovim lončkom.
-
jogurt – 2 lončka
-
sladkor – 2 lončka
-
moko – 4 lončke
-
olje – 1 lonček
-
jajca – 4 kom
-
pecilni prašek – 2 zavojčka
-
rum – malo
-
sadje – poljubno – lahko tudi brez
Pečico vklopim na 180 st.C.
Pekač dobro namažem.
Jogurt, sladkor, olje, jajca in rum dobro premešam. Postopoma dodajam presejano moko, skupaj z pecilnim praškom.
Zmes vlijem v namaščen pekač in jo razporedim po pekaču. Na vrhu dodam poljubno sadje in ga z kuhalnico narahlo potisnem v testo – toliko, da se pokrije z testom.
Pekač dam v segreto pečico in pečem cca 40 – 45 minut. Z zobotrebcem preverim, če je pecivo na sredini pečeno. Če je zobotrebec suh, pomeni, da je pečeno.
Jogurtovo pecivo postrežem toplo ali hladno.
Nasvet:
-
Pecivu lahko dodamo naribana jabolka, borovnice, jagode, skratka vso sadje. Veliko prakticiram z raznimi kompoti, ki jih prej dobro odcedim;
-
Prav tako lahko pecivu dodamo sesekljane lešnike, orehe, v rum namočene rozine;
-
Dodamo lahko tudi malo kakava in potem, že po pečenem pecivu naredimo še čokoladno glazuro.
– Pecivo lahko pečete v navadnih pekačih ali pa v modelu za torte
Dodaj odgovor