Ocvrti lignji so še ena okusna morska jed.
-
očiščene in narezane lignje – cca 1kg
-
ostro moko – cca 10-15 dag
-
olje za cvrtje
Dobro očiščene in oprane lignje posušim na kuhinjski krpi in jih povaljam po moki.
Olje segrejem in lignje postopoma ocvrem. Čas cvrtja je zelo kratek, samo toliko, da lignji postanejo zlato rumeni in hrustljavi.
Postrežem jih skupaj z tatarsko omako, pečenim krompirjem in poljubno solato ter skoraj obvezno limonino rezino.
Dober tek želim!
Nasvet:
-
lignjev ne smemo dati v olje preveč hkrati, ker se bo olje ohladilo. Lignji se bodo kuhali, namesto cvrli. Postali bodo gumijasti.
-
lignje lahko pred cvrtjem tudi po pariško paniramo, kar pomeni, da jih po tem, ko smo jih pomokali, damo še v stepeno jajce in šele nato v vroče olje.
Dodaj odgovor