Dimljeni losos s tuno je zelo okusen in zdrav obrok, ki ga brez sramu postrežete komurkoli.
-
dimljeni losos – 12 tankih rezin
-
tuno – 2 konzervi (po možnosti v lastnem soku)
-
kozji jogurt – 2 žlici (lahko je tudi navaden)
-
gorčica – 1 žlica
-
paradižnikova mezga – 1 žlica
-
sok in lupinica ene limete
-
sol, poper
Solata:
-
paradižnik – 2 velika
-
kivi – 2 večja- zrela, a ne preveč
-
kumaro – 1 malo
-
olivno olje – 2 -3 žlice
-
kis – 1-2 žlici
-
gorčica – 1 mala žlica
-
svežo baziliko – malo
Najprej v skledi dobro premešam kozji jogurt,paradižnikovo mezgo, gorčico ter lupinico in sok limete. Premešanemu nadevu dodam še dobro odcejeno tuno, solim in popram in še enkrat premešam.
Na vsako rezino dimljenega lososa dam po žlico nadeva in zvijem v rolico.
Nato pripravim solato. Paradižnik dobro operem in previdno narežem na rezine. Kumaro dobro operem in narežem na tanke paličice (žuljen). Kivi olupim in narežem na rezine.
V posodici zmešam drobno sesekljano baziliko, olivno olje, kis in gorčico ter dobro premešam.
Na servirni krožnik najprej naložim rezine paradižnika in na njega potrosim še na paličice narezano kumarico. Oboje skupaj pokapljam z prelivom. Krožnik dekorativno obložim še z kivijem in na vse to lepo naložim še zvitke z tuno.
Zraven postrežem še več vrst polnozrnatega kruha. Odlično se prilega tudi kozarček vinčka!
Pa dober tek vam želim!
Zadnji komentarji