Rdeče zelje s kostanji je okusen in zdrav obrok, ki ga pri nas dobro poznamo.
-
rdeče zelje – 1 glava – cca 1 kg
-
kostanj – cca 30 dag
-
rdeče vino – 1 dl
-
maščoba – 4 žlice
-
sladkor – 2 žlici
-
čebula – 1 kom
-
juha za zalivanje (lahko iz kocke)
-
sol
-
kumina
Kostanje skuham, olupim in pretlačim. Nekaj olupljenih pustim za okras.
Zelje očistim, razrežem na štiri dele in odstranim kocen. Zrežem ga na rezance.
Na maščobi zarumenim sladkor in mu dodam nasekljano čebulo. Malo popražim in dodam narezano zelje, kumino in malo soli. Vse skupaj dušim in po potrebi zalivam z juho. Pazim, da se zelje ne prismodi, ker to nič kaj ne diši.
Ko je zelje že skoraj gotovo, mu dodam pretlačeni kostanj, dobro premešam in na koncu še prilijem vino. Malo še podušim in zelje je gotovo. Vsujem ga v servirno posodo in ga okrasim z preostalim i kostanji.
Tako pripravljeno rdeče zelje s kostanji lahko postrežemo k perutnini, k divjačini, gosjemu mesu in še čemu.
Dober tek vam želim!
Dodaj odgovor