Palačinke polnjene z bučkami so lahko odlična predjed, ali pa lahka večerja.
-
Mleko – ½ l (mleko lahko delno zamenja voda)
-
Moka – cca 25 dag
-
Jajci – 2 kom
-
Sol – malo
-
pecilni prašek – malo
-
malo masla
Nadev:
-
bučke – cca 1/2“ kg – mlade
-
česen – 2 stroka
-
sir – cca 15 dag gorgonzole (lahko tudi kateri drugi sir)
-
sveži peteršilj – šopek (nekaj vejic bomo rabili za vezanje palačink)
-
maščoba- malo
-
sol, poper
Najprej naredim testo za palačinke.
Jajca najprej razžvrkljam, prilijem mleko, malo solim in postopoma dodajam moko, zmešano z malo pecilnega praška. Vse skupaj zmešam (z mikserjem) v gladko testo, ki ga dam počivati v hladilnik za cca ½ ure.
Ponev namažem z malo masla in iz spočitega testa spečem tanke in malo večje palačinke.
Pripravim še nadev.
Bučke dobro operem in jih narežem na tanka kolesca. Maščobo segrejem in na njo dam narezane bučke. Malo jih popražim in ko pričnejo dobivati barvo, dodam še sesekljani peteršilj, sesekljani česen in sir. Solim in popram, premešam in dušim še tako dolgo, da se sir razpusti.
Tako pripravljene bučke porazdelim po palačinkah. Iz vsake palačinke naredim „mošnjiček“, ki ga zvežem z peteršiljevo vejico ali pa z drobnjakom.
Palačinke polnjene z bučkami ponudim z poljubno solato, ali pa kot prilogo k mesnim jedem. V vsakem primeru bodo odlične.
Dober tek želim
Nasvet:
– namesto bučkinega nadeva lahko uporabite tudi nadev iz praženih gob – jurčki so še posebno dobri.
Zadnji komentarji