Tunin namaz je odlična „varianta“ dobrega namaza. Ponudite ga lahko kot predjed, lahko pa je odličen začetek ali pa zaključek dneva.
-
tuno – 1 srednje veliko konzervo ( jaz vedno vzamem tisto tuno, ki je konzervirana v lastnem soku)
-
topljeni sir – 4-5 kock (lahko je „zdenka“ sir ali kaj podobnega)
-
česen – 2 stroka
-
majoneza – 1 žlica
-
zenf – 1 žlica
-
paradižnikova mezga – 1 žlica
Najprej damo v skledo olupljene kocke sira in jih prelijemo z tekočino iz tunine konzerve. Oboje premečkamo, dodamo drobno sesekljan česen, mojonezo, zenf in paradižnikovo mezgo.Vse skupaj premešamo in nazadnje dodamo še odcejeno tuno.
Vse skupaj še enkrat premešamo, a le toliko, da se bo tuna lepo porazdelila po ostali masi. Če vas koščki tune ne motijo, potem premešajte bolj na rahlo, če pa želite bolj „gladek“ namaz, potem pa premešajte bolj močno. Takšen namaz postrežemo z opečenimi kruhki ali pa navadnim črnim kruhom. Oboje bo odlično. Pa DOBER TEK!
P.s.:
Če vam katera sestavina v namazu ne odgovarja, jo lahko zamenjate z katero drugo ali pa jo čisto enostavno izpustite. Meni je tunin namaz „zakon“ med namazi. Res pa je, da si zraven namaza dam na kruh še rezine paradižnika. Njamiiiii…
Dodaj odgovor