Svinjski zrezek z gobicami je lahko krasno nedeljsko kosilo. Za pripravo je zelo enostaven, predvsem pa zelo okusen.
- svinjske zrezke – 4 velike ali 8 malih (zrezke lahko nadomestite z kareji)
- moko – cca 1 žlica
- maščoba – cca 8 žlic (rabili jo boste za zrezke in za gobice)
- gobe – cca 20 dag
- zeleni peteršilj -šopek
- juha za zalivanje – lahko je iz kocke (lahko zalijete tudi samo z vodo)
- čebula – mala
- sol, poper
Zrezke najprej potolčemo, posolimo, popopramo, pomokamo in na hitro opečemo na obeh straneh. Popečene zrezke odstranimo iz posode . V posodo prilijemo juho (ne preveč), dobro premešamo, da ne bomo imeli grudic. Če so se te že naredile, omako prepasiramo skozi cedilo. Zrezke vrnemo nazaj v posodo in na zelo mali temperaturi kuhamo do mehkega. Med tem sesekljamo čebulo in jo na maščobi posteklenimo. Dodamo gobice in sesekljani peteršilj. Malo posolimo in pražimo cca 5 – 10 minut. Gobice dodamo k zrezkom in oboje skupaj še malo pokuhamo – le toliko, da se okusi prepojijo. Čisto nazadnje lahko dodate še žlico kisle smetane, premešate in takoj postrežete. K tako pripravljenih zrezkih se odlično podajo široki rezanci ali dušeni riž. Če pridate še kakšno solato, bo obrok popoln. Pa DOBER TEK!
P.s. V primeru, da boste zrezke zalili z juho, bodite pozorni pri soljenju mesa, kajti tudi juha je že slana.
Dodaj odgovor