Solata iz stročjega fižola je lahko tudi „lahka“ večerja.
-
stročji fižol – cca 1kg
-
vrela voda
-
sol
-
čebula – 1 srednja
-
olje – po želji (zame je bučno najbolj okusno)
-
kis – po želji (jaz uporabljam domači jabolčni kis)
-
poper
Stročji fižol najprej očistimo (odstranimo konice z obeh strani stroka ), operemo in ga damo kuhati v osoljeno vodo. Vode naj bo samo toliko, da bo pokrila fižol. Ko je fižol kuhan, ga odcedimo in ohladimo. Ohlajenega lahko narežemo na poljubne kose, ali pa pustimo celega. Dodamo na tanke liste narezano čebulo, olje in sol. Premešamo in zalijemo z razredčenim kisom. Še enkrat na rahlo premešamo in popopamo. Tako pripravljeno solato lahko ponudimo z črnim ali polnozrnatim kruhom. Za izboljšanje solate lahko dodamo še feta sir in pa različno zelenjavo. Če pa imate kaj „viška“ kuhanega fižola, ga lahko uporabite tudi pri kuhanju boranje. Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor