Riž z gobami je odlična kombinacija riža in gob.
- riž – cca 40dag (takšen, ki se ne razkuha)
- juha – cca 1 liter (lahko iz kocke)
- maslo – malo
- sir – cca 3 žlici- naribanega (parmezan ali kateri drugi trdi sir)
- čebula – 1 večja
- gobe – cca 40 dag (jurčke, ali katere druge gobe)
- maščoba – cca 3 žlice
- moka – 1 žlica
- kisla smetana – 1 žlica (lahko jo tudi izpustimo)
- zeleni peteršilj
- sol, poper
Opran riž damo kuhati v vrelo vodo, kateri smo dodali jušno (govejo) kocko, malo masla in polovico sesekljane čebule. Vse skupaj premešamo in na zelo mali temperaturi kuhamo toliko časa, da je riž kuhan, vendar pazimo, da se nam ne razkuha.
Med tem v drugi posodi razgrejemo malo olja, na katerega damo še drugo polovičko sesekljane čebule. Ko čebula postekleni, dodamo na lističe narezane gobe in sesekljan peteršilj. Malo popražimo, posujemo z moko in zalijemo z juho. Posolimo in popopramo in kuhamo še cca 10 – 15 minut. Na zadnje lahko dodamo omaki še žlico kisle smetane. Kuhan riž zmešamo skupaj z gobovo omako in brezmesno kosilo je pripravljeno. Dodamo samo še katerokoli solato. Riž z gobami pa je lahko tudi priloga k mesnim jedem v omaki. Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor