Ta predjed je ena mojih najljubših, a verjemite, da lahko tudi kot glavna jed, dobro funkcionira. Res je, da sem velik ljubitelj čebule, vendar »pohana« mi je še posebno pri srcu. Ocvrti čebulni obročki so hrustljavi in se kar topijo v ustih. To morate poizkusiti!
Za 4 osebe približno potrebujete:
-
Čebulo – 2 večji
-
Jajci – 2 kom
-
Moko – malo
-
Drobtine – par žlic
-
Sol
-
Olje
-
Peteršilj – malo za okrasitev
Čebulo olupimo in jo narežemo na cca ½ cm čim bolj enakomerno debele kolobarje (z dobro nabrušenim nožem bo to lažje). Kolobarje ločimo na obročke (bodimo previdni, da jih preveč ne polomimo). Jajca razžvrkljajte in jih solite. Moko in drobtine nasujte vsako v svojo posodo. Čebulne obročke najprej pomočite v moko, potem v jajce in nazadnje še v drobtine (lahko pa tudi brez drobtin).
Olje segrejte in v njem na hitro, na obeh straneh ocvrite obročke. Poberite jih iz olja, položite za malo časa na papirno brisačo, da se maščoba odteče.
Obročke lepo zložimo na krožnik, jih malo okrasimo z peteršiljevimi vejicami in postrežemo z tatarsko omako. Tako jih postrežemo kot predjed. Če bodo pa samo kot priloga, bo pa zraven dobrodošel kakšen hamburger, ali pa pleskavica in solata.
Dodaj odgovor