Priznati moram, da bi na našem domačem jedilniku morale biti večkrat ribe. Saj vem, vsaj enkrat na teden! Ampak meni to ne uspe, ker sem pač edina pri hiši, ki jih ima neskončno rada. In riba, ki mi jo uspe največkrat »uturit« na jedilnik je ocvrt oslič.
Za pripravo te jedi približno potrebujete:
-
File osliča – 1 – 2 komada na osebo (odvisno od velikosti)
-
Jajce
-
Moko
-
Drobtine
-
Maščobo – predlagam olje
Pristavite maščobo, da se segreje na primerno temperaturo.
Če imamo zamrznjene osličeve fileje, jih ne odmrznemo, ampak jih pripravimo ravno tako, kot sveže. To se pravi, da jih pomokamo, nato jih potegnemo skozi stepeno, osoljeno jajce in nato še povaljamo v drobtinah (lahko pa jih pripravite tudi brez njih). Tako pripravljene ribe damo v segreto maščobo. Ribe morajo v maščobi plavati. Na vsaki strani jih pečemo cca 5 minut, tako da se zlato zapečejo. Ko so fileji pečeni, jih damo na papirnato servieto, da se odvečna maščoba odteče . Postrežemo jih, z meni zelo ljubo, krompirjevo solato (lahko tudi katero drugo solato). Ne pozabite na mizo dati tudi narezane limone. Zdaj pa še samo DOBER TEK!
P.s.:
Ocvrtim osličem se še odlično poda tudi: ocvrt krompir, kuhana ali pražena zelenjava in še in še….
Dodaj odgovor