Mesni polpeti so dobra kombinacija mesa in kruha. Če nimate dovolj mesa, vas bo tako kombinacija rešila iz težav.
- mleto mešano meso – cca ½ kg (če imate ostanke pečenega ali kuhanega mesa, ga na tak način lahko tudi dobro porabite – samo zelo na drobno ga narežite ali pa zmeljite)
- žemlje – 3 kom (vsaj dan stare, lahko uporabite tudi kruh)
- mleko – po potrebi
- jajca – 1 kom
- česen – 2 stroka
- peteršilj – malo
- sol, poper
Žemlje narežemo na kocke in jih polijemo z mlekom (toliko da se napijejo). Meso damo v skledo, ga solimo, popramo, dodamo sesekljan česen, jajce, nasesekljan peteršilj in ožete žemeljce. Vse skupaj dobro premešamo. Iz dobljene mase naredimo polpete (kroglice mesa sploščimo na cca 1,5 do 2 cm debeline) in spečemo na razgretem olju (olja bo malo več v posodi, da se vam polpeti ne primejo na poden). Pečemo jih cca od 5 – 7 min. na vsaki strani. Pečene damo na papirnati serviet, da se maščoba odteče. Še tople postrežemo. Pa DOBER TEK!
P.s.: Odlično se podajo k bučkam v omaki in pire krompirju, dobra izbira je tudi pečen krompirček in mešana solata.
Dodaj odgovor