Vam je ostalo kaj kruha od včeraj in ga nikakor ne bi radi zavrgli. Potem pripravite okusno kruhovo jed z slanino.
– Kajzerice – od 3 -4 (ali katerikoli drug kruh – bombete, žemlje ali pa navaden kruh)
– Prekajene slanine – cca 300 g
– Čebule – 300 g (dve veliki)
– Maslo – 3 žlici
– Šopek peteršilja
– Jajca – 4 kom
– Mleko – 400 ml
– Smetano – cca 150 ml
– Sol, poper
– Olje – malo
Kajzerice (ali drug kruh) narežemo na enako debele rezine.
Čebulo olupimo, jo narežemo na tanke obročke. Slanino narežemo na tanke lističe. Na malo olja popražimo slanino, ji dodamo čebulo in še malo popražimo. Čisto na koncu dodamo še sesekljan peteršilj (žličko ga prihranite za na konec), premešamo in takoj odstavimo z ognja.
Pečico segrejemo na cca 180 st.C (ventilatorsko na 160). Naredimo mešanico jajc, mleka in smetane, ki jo posolimo in popopramo.
Pekač namažemo z maslom in na dno pekača naložimo plast kruhovih rezin. Na rezine damo še plast čebule z slanino in tako nadaljujemo, dokler ne porabimo vsega. Na vrhu naj bo slanina z čebulo. Vse skupaj prilijemo z prej pripravljeno mešanico in pečemo cca 30 minut, da se zapeče zlato rumeno. Ko vzamemo jed iz pečice, jo posujemo z ostalim sesekljanim peteršiljem in postrežemo. Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor