Stara slovenjska jed je tudi gobova kaša. Preprosta, hitro pripravljena in okusna.
- gobe – cca 50dag (če je le možno si naberimo jurčke, lisičke, štorovke…)
- maslo – cca 5-7dag
- česen – 2 večja stroka
- juha za zalivanje (lahko iz kocke)
- paradižnik – 2 večja, dobro zrela – ulupljena
- moko – 1 zvrhana žlica
- ajdova kaša – cca 60 dag
- kislo smetano – 1,5 – 2 dl
- sir – cca 5dag – naribani
- peteršilj – mali šopek
- sol, poper
V osoljeno vodo damo kuhati kašo.
Gobe narežemo na lističe, česen in peteršilj sesekljamo. Segreti maščobi najprej dodamo česen. Malo premešamo in takoj dodamo gobe, še malo popražimo, dodamo sesekljan peteršilj in olupljen ter na koščke narezan paradižnik. Posolimo, popopramo in malo dušimo. Nato vse skupaj pomokamo in zalijemo z juho. Prevremo in vse skupaj vlijemo k kaši. Dobro premešamo, malo prevremo, dodamo še kislo smetano in naribani sir. Še zadnjič premešamo in maso vlijemo v namaščeni pekač. Jed pečemo cca 10 minut, na temperaturi cca 180 st.C. Pa DOBER TEK!
P.s.: Imate vprašanje zame: Pišite na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Dodaj odgovor