Ena izmed enostavnih gobovih jedi je tudi gobov golaž.
- gobe – cca 1 kg (najboljši so jurčki)
- čebulo – 2 srednje veliki
- moko – 2 žlici
- maščoba – 3 – 4 žlice
- juha – za zalivanje (lahko iz kocke)
- paradižnikovo mezgo – 1-2 žlici
- zeleni peteršilj – šopek
- mleto papriko – 1 mala žlička
- mleto kumino – noževo konico
- sol, poper
Gobe očistimo in jih narežemo na malo večje komade. Čebulo olupimo, sesekljamo in jo damo na vročo maščobo. Ko malo postekleni, ji dodamo narezane gobe in še malo popražimo. Nato vse skupaj pomokamo, dodamo mleto papriko, paradižnikovo mezgo, sesekljani peteršilj, kumino ter solimo in popramo. Dobro premešamo, še malo popražimo ter zalijemo z juho. Zalijemo s toliko juhe, da dobimo želeno gostoto. Gobov golaž kuhamo na mali temperaturi do mehkega. Na koncu ga lahko oplemenitimo še žlico ali dve kisle smetane. Postrežemo ga z rižem, testeninami ali pa kar z črnim kruhom. Pa DOBER TEK!
P.s.: Imaš vprašanje zame? Piši na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Dodaj odgovor