Bučke v omaki so okusna, zdrava in hitro pripravljena priloga. Če jih imamo v času sezone preveč, jih lahko naribamo in shranimo v zamrzovalnik.
-
bučke – 2 srednje velike
-
svež paradižnik – 1-2 sadeža (če nimate svežih, lahko date tudi pelate iz konzerve)
-
čebulo – 1 kom
-
česen – 2 kom
-
peteršilj – šopek
-
sol, poper
-
olje – 2 žlici
Bučki najprej olupimo, razpolovimo, odstranimo pečke in naribamo. Čebulo olupimo, sesekljamo, in posteklenimo na maščobi. Dodamo naribane bučke, solimo in na nizki temperaturi še pražimo pol ure. Nato dodamo še olupljen in na drobne koščke narezan paradižnik in sesekljan česen. Ko se paradižnik razpusti, dodamo še sesekljan peteršilj, po potrebi še solimo in popopramo. Tako, priloga je pripravljena. Zraven lahko ponudimo pire krompir, mesne polpete, ocvrte piščančje zrezki….. in še in … Pa DOBER TEK.
Dodaj odgovor