Zvitki iz pečene paprike so krasna popestritev naših narezkov, lahko pa jih ponudimo tudi same.
Da pripravim te okusne in tudi lepe zvitke potrebujem:
-
fileje pečene paprike
-
mozzarelo – v kosu (lahko tudi kateri drug sir)
-
olivno olje
-
liste sveže bazilike
-
sol, poper
-
zobotrebce – kot pripomoček
Zelo priročno je, kadar imam v skrinji shranjeno pečeno papriko. Potem jo samo vzamem ven in odmrznem. V nasprotnem primeru pa papriko prej spečem. V vsakem primeru pečeno papriko olupim, jo previdno razpolovim (rabim lepe, večje fileje) in odstranim seme. Polovičke paprik popivnam s papirnato brisačko.
Vsak kos zase malo posolim, popram, nato še malo pokapljam z olivnim oljem. Mozzarello narežem kolikor morem na tanke rezine (ravno toliko, da se mi ne zlomijo) in na vsako papriko položim eno rezino, na njo pa še lep, opran list sveže bazilike. Zdaj previdno vse skupaj zvijem in pripnem z zobotrebcem.
Tako pripravljene zvitke iz pečene paprike lahko postrežem še z ostalimi dobrotami, ali pa čisto samostojne, k dobremu kozarčku vina. Pa veliko užitka pri pripravi!.
Nasvet: Zvitke boste lažje pripravljali, če boste imeli večje paprike. Pa še malo potrpežljivosti in lepi, okusni zvitki bodo okras na vaših mizah.
Dodaj odgovor