Solata s piščancem je ena izmed mesnih predjedi, ki tekne vedno in vsakemu. Poizkusite, pa boste videli.
-
Piščančje prsi – 2 večja komada
-
Marinirane gobe – cca 600 – 650 g (lahko kar tiste iz pločevinke, imate najmanj dela)
-
Kisla smetana
-
Kisle kumarice – od 5 – 7
-
Majoneza – cca 120 g
-
Sol, poper
-
Gorčica – 1 ne prepolna žlica
– malo rdeče redkvice
– malo peteršilja
– listi zelene solate – za dekoracijo
Piščančjim prsim odstranimo kožo in jih damo kuhati (če ste slučajno kuhali juho, jih lahko skuhate kar v njej). Kuhane narežemo na manjše kocke (dober nož pomaga!) in jih damo v posodo. Gobe polijemo z mrzlo vodo in jih damo na cedilo. Ko so odcejene, jih dodamo k piščancu, dodamo pa še na kocke narezane kumare in narezano rdečo redkvico. Vse skupaj popopramo in posolimo. Dodamo še majonezo, gorčico in kislo smetano. Vse skupaj dobro premešamo.
Na servirni krožnik položimo oprane in posušene solatne liste. Na liste naložimo piščančjo solato in jo potresemo z sesekljanim peteršiljem. Sline se že cedijo… Pa DOBER TEK! Ojoj, na kozarček vinčka smo pa kar pozabili.
P.S.:
Solata je še bolj okusna, kadar so sestavine ravno prav ohlajene.
Dodaj odgovor