Popečeni jurčki so še ena okusna jed, katero lahko postrežete kadar koli. Popečete jih lahko v ponvi, lahko pa tudi na žar plošči. V tem primeru, jih ne zalivate z juho.
-
jurčke – 4 kom (srednje velike)
-
maslo – 1 žlica
-
česen – 2 stroka
-
sesekljani peteršilj – pol žlice
-
juho – cca 1 dl
-
sol in poper
Jurčke zelo dobro očistim in jih narežem na večje liste. V ponvi segrejem maslo, dodam jurčke in jih popražim na obeh straneh.
Ko so malo popečeni, jih počasi zalivam z juho, da se malo omehčajo. Ko juha izpari, jurčke po potrebi še solim, popram in dodam sesekljani česen in sesekljani peteršilj. Malo premešam in takoj, ko česen zadiši, so jurčki gotovi.
Popečeni jurčki so odlična predjed, ali pa priloga k mesu. Dober tek želim!
Nasvet: Ko jurčke čistim, jih nikoli ne perem z vodo, ampak jih samo dobro obrišem z krpo, da se ne napijejo vode. Z takšnimi imamo potem pri pripravi jedi, kar nekaj težav, predvsem pa izgubijo na kvaliteti in okusu.
Posebno bi pa poudarila, da nabirajte le gobe, ki jih dobro poznate, v nasprotnem primeru se vam lahko zgodi kaj zelo neprijetnega, če ne tragičnega. Že ena sama strupena goba, vam lahko hitro spremeni življenje.
Dodaj odgovor