Paradižnik polnjen s tuno je hitro pripravljen obrok, ki ga najbolj pogosto ponudimo kot predjed, ali pa za lahko večerjo.
-
paradižnik – 8 kom (lepe, srednje velike)
-
tuno iz pločevinke – 2 kom (v lastnem soku)
-
majonezo – 3 žlice
-
kapre – 2 žlici
-
svežo baziliko – malo
-
sol, poper
Paradižnike dobro operem in jih osušim. Na enem koncu jih malo odrežem in z malo žličko previdno izdolbem. Po notranjosti paradižnik malo posolim in ga obrnem tako, da se lahko iz njega odteče voda.
Tuno z vilico razdrobim, dodam sesekljane kapre, sesekljano baziliko, majonezo in malo popra. Premešam, po potrebi še solim ter z nadevom napolnim paradižnike.
Tako pripravljene, primerno ohlajene in dekorirane paradižnike ponudim z popečenimi kruhki.
Dober tek vam želim!
Dodaj odgovor