Panirani jurčki so lahko odlična predjed, lahko pa si jih privoščite tudi kar tako.
Za paniranje izberem jurčke srednje velikosti, pravzaprav, rajši manjše, kot večje. Seveda morajo biti čvrsti , „mesa“ v njih ne sme biti.
- jurčke
- jajca
- moko
- drobtine
- sol, poper
- maščobo za cvrtje
Jurčke, če je le mogoče, narežem vzdolžno, na debelino cca 5 mm. Če hočem imeti lepo obliko moram kar paziti, da se mi ne prelomijo. Narezane jurčke malo posolim in malo popopram. Nato jih pomokam, potegnem skozi stepeno in rahlo osoljeno jajce in nazadnje jih dam še v drobtine. Maščobo segrejem in jurčke zlato rjavo ocvrem, na obeh straneh. Ocvrte položim na papirnato brisačo, da se maščoba odteče. Postrežem še vroče, z tatarsko omako in vsaj zame obvezno limono ter mešano solato. Pa DOBER TEK!
Tako kot dežnikarice, si lahko panirate in shranite v zamrzovalnik, tudi jurčke.
P.s.: Iščete kakšen recept, pa ga niste našli? Ali pa imate samo vprašanje zame? Pišite na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Dodaj odgovor