Izkoristimo sezono bučk in pripravimo čim več jedi iz njih. Vse po vrsti so odlične, seveda, če ste njihovi ljubitelji. Ena izmed meni ljubših so zrezki iz bučk. Moj mož sicer pravi, da jih ima zelo rad, ampak naj jih prej užije prašič, on bo pa potem njega…
-
Bučke – 3 ne prevelike
-
Sveži sir – cca 150 g (če imate feto, bo super, mogoče vam hodi viška celo skuta – malo po kombinirate.)
-
Moko – malo
-
Jajci – 2 kom
-
Sol, poper
-
Maščobo – malo
Bučke dobro operite (če so mlade vam jih ni potrebno lupiti), posolite in ko malo spustijo vodo, jih dobro ožmite. Ožetim bučkam dodajte razdrobljeni sir, moko, jajci ter sol in poper. Dobro premešajte. Malo maščobe segrejte. Zmes z žlico polagajte na ponev in kar sproti oblikujte (sploščite) male bolj tanke zrezke. Ko so zrezki na spodnji strani pečeni, jih obrnite in zlato zapecite še na drugi strani. Meni odgovarja, če malo hrustajo. Ko so pečeni, jih preložite na papirno brisačo, da se maščoba odcedi. Odcejene razporedite na topel krožnik in jih takoj postrežete. Odličen sopotnik sta še tatarska omaka in pa paradižnikova solata. Pa DOBER TEK!
P.s.:
Če nimate tatarske omake, jo lahko nadomestite z kislo smetano. Če tudi te nimate, lahko uporabite še najbolj zdrav nadomestek – to je jogurt, ki smo mu primešali kakšno sesekljano zelišče (peteršilj ali drobnjak).
Zadnji komentarji