Melancani s šampinjoni so okusna jed, ki jo brez sramu ponudimo tudi svojim prijateljem.
-
jajčevce -2 malo večja
-
šampinjone – 1 konzerva
-
sir – cca 20 dag (naribanega ali v lističih)
-
kečap (lahko tudi sveže prepasirani paradižnik)
-
česen – cca 3 – 4 stroke
-
sol, poper
-
malo maščobe
Melancane narežemo po dolgem, na cca 0,5 cm debele rezine. Šampinjone odcedimo, česen sesekljamo, sir naribamo ali narežemo na lističe. Pečico vklopimo na cca 200 st.C.
Melancane na hitro popečemo na eni strani in jih naložimo v pomaščeni pekač (eden zraven drugega), z opečeno stranjo navzgor. Malo posolimo, popopramo in jih potrosimo z šampinjoni. Po šampinjonih potresemo sir, po siru potrosimo česen in nazadnje malo „cik cak“ polijemo z kečapom (lahko je domači kečap). Tako pripravljene melancane damo v segreto pečico le toliko, da se sir lepo razleze. Ko so pečeni, jih postrežemo z poljubno solato. Pa DOBER TEK!
Zadnji komentarji