Polnjeni paradižniki so lahko lahka večerja, lahko pa so tudi odlična hladna predjed.
- paradižnikov – 8 kom (lepih zrelih, a ne premehkih)
- riž – 1 ½ riža (takšnega, ki se razkuha)
- češnjev paradižnik – 1 skodelico
- sir mozzarela – 1 skodelico (mini mozzarelo)
- olivno olje
- sol, poper
- sok ene limone
- sesekljana bazika – po okusu
- balzamični kis – po okusu
Riž skuham po navodilih iz embalaže. Ko je kuhan (ne sme se razkuhati), ga ohladim.
Paradižnike dobro operem in osušim.
V skledo dam ohlajeni riž, dodam na polovičke narezano mozzarelo, dvakrat prerezan češnjev paradižnik, sesekljano baziliko, malo soli in popra. Nazadnje dodam še malo olivnega olja in limonin sok.
Vse skupaj dobro premešam. Paradižnikom odrežem pokrov in jih z žličko, previdno izdolbem. V paradižnikove posodice nadevam pripravljen nadev in vse skupaj še malo oblijem z balzamičnim kisom.
Nasvet: Če vam katera od sestavin ni všeč, jo lahko izpustite, ali pa zamenjate s katero drugo. Tako bodo polnjeni paradižniki dobili okus, ki je vam po godu! Dober tek vam želim!
Zadnji komentarji