Čebulna juha godi v vseh letnih časih, zato z njo ne morete nikoli zgrešitia. Ker smo pri nas ljubitelji čebule, sem bila tega recepta res vesela. Čebulna juha je zelo okusna, poceni in hitro pripravljena jed. Priporočam jo tudi začetnikom.
Za 4 osebe potrebujemo:
-
1,5 l mesne juhe iz kocke (če imaš »ta pravo« govejo juho, toliko bolje);
-
Čebulo – cca 4 večje čebule ;
-
Maslo (tudi dobra margarina ne more škoditi) – 30 g;
-
Moka (bela) – 2 žlici;
-
Sol, poper;
-
Francoski kruh (nič narobe, če imaš navaden bel kruh, le nareži ga na manjše kose) – na vsako osebo vzemi po en kos kruha
-
Olje – oljčno – 2 žlici;
-
Sir – naribani – cca 100g (takšnega, da se lepo stopi);
-
Česen – 1 strok.
Olupljeno čebulo nareži na tanke obročke. Medtem segrejte maslo, dodajte čebulo, pomešajte in malo popražite, samo toliko, da čebula postekleni. Nato čebulo potresite z moko in še malo popražite (cca 1min). Prilijte juho, pomešajte, poizkusite če je dovolj slana, malo še popoprajte in kuhajte še cca 20 minut.
Med tem časom narežite kruh. Na eni strani ga rahlo namažite z oljem in opecite. Česen olupite, prepolovite na pol in z njim podrgnete po opečeni strani kruha. Popečeno stran kruha še potresete z sirom, ga naložite v pekač in ga dajte v pečico za toliko časa, da se sir stopi. Medtem lahko čebulno juho že nalijete na krožnike in nato v vsak krožnik dodate še košček kruha iz pečice. Pa DOBER TEK!
Čebulna juha je odlična predjed, lahko pa je tudi samostojen obrok.
Če vas skrbi, da vam bo “zaudarjalo” iz ust, za vsak slučaj juho postrezite tudi svojemu partnerju, da ne bo ljubezen na preizkušnji.
Zadnji komentarji