Ocvrti šampinjoni so okusna predjed, lahko pa jih ponudimo kot samostojno jed.
- šampinjone – cca 80 dag
- jajca
- moko
- drobtine
- sol, poper
- olje za cvrtje
Šampinjone z suho krpo dobro očistim. Pripravim si tri krožnike. V enem stepem jajca, sol in poper. V drugega nasujem moko in v tretjega dam drobtine.
Male šampinjone paniram cele, če so veliki, jih prerežem na pol.
Šampinjone najprej pomokam, nato jih dam v krožnik z jajčno mešanico in nazadnje jih povaljam še v drobtinah.
Olje segrejem in v njem zlato rjavo ocvrem panirane šampinjone. Ocvrte šampinjone dam v posodo, z papirno servietko, da se maščoba dobro odteče. Še vroče ponudim z tatarsko omako in poljubno solato.
Nasvet: Panirane šampinjone lahko tudi naložite v pekač, katerega ste prej obložili z peki papirjem in jih spečete v pečici (cca 200 st.C). Tako pripravljeni bodo manj kalorični.
Ravno tako lahko pripravite tudi drugo zelenjavo: melancane, bučk, …
Dodaj odgovor