Jajca polnjena s tunino so zdrava, okusna, lepa na videz in še kaj bi lahko rekli za tole predjed. Najboljše je, da jih pripravite in se samo prepričate, o čem govorim.
Za 4 o sebe približno potrebujete:
-
Jajca – 8 kom
-
Tunina iz pločevinke – cca 120 g (jaz vedno vzamem tisto v lastnem soku)
-
Sardelice iz konzerve – cca 3
-
Maslo – 90 – 100 g
-
Kapre – cca 40 g
-
Limono – cca ½
-
Sol, poper
Jajca previdno dajte v posodo, v kateri jih boste kuhali, zalijte z hladno vodo in jih kuhajte cca 8 – 10 minut (jajca vam ne smejo popokati, ker boste rabili lepe jajčne polovičke).
Ko so jajca kuhana jih lepo olupimo in previdno razpolovimo. Iz polovičk poberemo rumenjake. Sardele in tunino odcedimo in dobro pretlačimo, dodamo rumenjake, maslo (naj bo bolj mehko), sesekljane kapre, limonin sok ter sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo (lahko tudi v mešalniku). Z dobro premešano in z zmesjo dekorativno napolnimo jajčne polovičke in jih zložimo na krožnik. Lepo jih okrasimo z listi solate, z krhlji paradižnika in narezanimi olivami. In odlična predjed je narejena za serviranje.
Še nekaj manjka? Seveda. Popečeni kruhki in kozarček belega….. Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor