Hobotnica s krompirjem je lahko odlična predjed ali pa samostojen obrok. Priprava je preprosta, okus izbran. Z tako jedjo se lahko „pocrtlata“ dva ali pa kar cela družina. Če povabite še prijatelje, je to lahko tudi krasen zaključek večera.
-
hobotnico – 1 srednje veliko ali več manjših
-
krompir – 2- 3 srednje velike krompirje
-
sol – grobo mleta (če jo imate)
-
olivno olje – po potrebi
-
malo česna in peteršilja
Najbolje je, če lahko nabavimo že očiščeno hobotnico. Če to ni mogoče, potem jo očiščimo sami. To naredimo tako, da hobotnico skozi odprtino pri glavi obrnemo vrečo, odstranimo drobovje, odrežemo oči in žvekalo. Potem jo dobro operemo, damo v lonec, zalijemo z mrzlo vodo (voda mora pokriti hobotnico), malo posolimo (ne preveč) in pokrito kuhamo (potem, ko voda že zavre) še cca 40 minut. Potem lonec odstavimo in pustimo, da se hobotnica v loncu ohladi.
Med časom, ko se hobotnica kuha, krompir dobro operemo in ga damo kuhati. Krompir naj ne bo razkuhan. Še vročega olupimo in razrežemo na drobne kocke, na približno enake koščke narežemo še ohlajeno hobotnico, ki smo jo poprej dobro odcedili. Oboje stresemo v skledo in narahlo premešamo. Začinimo z grobo mleto soljo, potresemo z sesekljanim česnom in peteršiljem in nazadnje še pokapljamo z oljčnim oljem, toliko, kot se vam zdi potrebno. Še enkrat na rahlo premešamo in jed preložimo v servirno posodo in takoj ponudimo.
Ne pozabite na kozarček dobrega vinčka in predvsem uživajte ob dobri hrani! Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor