Ocvrtki iz bučk so hitro in okusno pripravljena jed, ki jo lahko pripravljamo v vseh letnih časih.
Za pripravo potrebujem (cca 4 osebe):
– Zelene bučke – cca 1 kg
– Feta sir – cca 300 g
– Moko – cca 2 žlici
– Jajca – 3 kom (drobna jajca)
– Sesekljani sveži peteršilj – 2 žlici
– Krušne drobtine – 4-5 žlic
– Sol, poper
– Olje
Bučke najprej dobro operem (jih ne lupim), nato drobno naribam, posolim, premešam in jih dam na cedilo.
Ko se dobro odcedijo, jih preložim v skledo, dodam še moko, drobtine, nadrobljini feta sir, peteršilj, stepena jajca, malo soli in popra. Vse skupaj dobro premešam.
V ponev dam malo olja. Ko je olje segreto, postopoma z žlico dodajam dobljeno zmes. Vsak ocvrtek z žlico malo sploščim, da se hitreje speče.
Ko je ocvrtek na spodnji strani zlato popečen, ga previdno obrnem in popečem še na spodnji strani.
Pečene ocvrtke položim na papirnato brisačo, da se maščoba dobro odteče.
Ocvrtki iz buč so odlični tako topli, kot hladni. Ponudimo jih lahko kot predjed ali pa kot prigrizek.
Zraven ponudimo lahko kakšno izmed sezonskih solat. Pa dober tek!
Zadnji komentarji