Ajdove palačinke z jagodičevjem so zdrava alternativa klasičnim palačinkam. Vredno jih je kdaj poizkusiti.
Za pripravo potrebujem:
- Ajdovo moko – cca 70 g
- Belo moko – cca 30 – 35 g
- Jajce – 1 kom
- Mleko – cca 3,5 dl
- Jagodičevje – po želji
- Agavin ali javorjev sirup
- Ščepec soli
- Ščepec sladkorja (lahko rjavega)
- Ščepec pecilnega praška (da so palačinke mehkejše)
Najprej obe moki presejem. V visoko posodo vlijem mleko, dodam jajce, sladkor in sol. Premešam in postopoma dodajam presejano moko in malo pecilnega praška. Vse skupaj dobro premešam v gladko zmes.
Tako pripravljeno maso pustim počivati vsaj pol ure.
Palačinke spečem v ponvi za peko palačink (predlagam keramično posodo, ker ni treba uporabljati maščob). Pečene palačinke obložim z jagodičevjem (najbolje je mešano jagodičevje, drugače pač kar imam) in vse skupaj pokapljam z javorjevim ali agavinem sirupu.
Tako pripravljene takoj ponudim.Verjemite, nihče se jim ne bo mogel upreti. Dober tek želim!
Nasvet:
Ajdove palačinke lahko pripravite tudi z drugim sadjem, lahko pa jih polnite tudi z slanim nadevom (špinača z feta sirom, pražene gobice…)
Zadnji komentarji