Tržaška omaka je pika na „i“ pri lignjih in ribah na žaru. Brez nje si jaz takih jedi ne predstavljam.
-
česen – 1 glavo
-
šopek peteršilja
-
olivno olje
Česen olupim in ga zelo na drobno sesekljam. Peteršilj operem, osušim, sesekljam na drobno in dodam k česnu. Oboje zalijem z segretim oljem. Olje segrejem le toliko, da, ko ga nalijem k česnu, le ta malo zacvrči. Tako je okus omake bistveno boljši, kot pa če olja ne segrejem. Olja nalijem toliko, da sta česen in peteršilj dobro pokrita.
Dober tek želim!
Nasvet:
– če ste naredili več omake, kot ste jo porabili, jo lahko shranite v zaprti posodi v hladilniku. Počaka kar nekaj časa;
– nekateri dodajo taki omaki tudi nekaj limoninega soka. Jaz osebno rajši serviram limono zraven omake, narezano na krhle. Stvar okusa.
Dodaj odgovor