Polpeti iz mletega mesa in koruze so okusna zelenjavno-mesna naveza.
-
mleto meso – cca ½ kg (lahko goveje ali pa mešano)
-
žemljo – 1 kom ali kos kruha (od prejšnjega dne)
-
mleko – malo
-
sol, poper
-
koruzo iz pločevinke – cca 200 g
-
čebulo – 1 kom
-
česen – 2 stroka
-
timijan ali peteršilj – po želji
Žemlje narežem na drobne kockice in jih navlažim z mlekom.
V skledo dam mleto meso, dodam še sol, poper, drobno sesekljano čebulo in česen, dobro odcejeno koruzo, sesekljan timijan ali peteršilj in ožeto žemljo. Vse skupaj dobro premešam.
Oblikujem ne prevelike polpete. Malo maščobe segrejem in polpete, pečem na vsaki strani ca 5-7 minut.
Tako pečene polpete dam na papirno servieto, da se maščoba odteče. Postrežem še vroče z popečeno zelenjavo (češnjev paradižnik, bučke, na tanko narezano korenje, melancane…po izbiri) ali pa kar z mešano solato.
Pa dober tek vam želim!
Dodaj odgovor