Dunajski zrezki so zelo pogosto na naših jedilnikih. Za pripravo so zelo enostavni, še vedno mnogi prisegajo prav na njih.
- svinjsko meso – ½ kg
- jajca – 2 kom
- moko – 2 žlici
- drobtine – cca 6 žlic
- sol, poper
- maščoba za cvrtje
Sama priznam, da že kar mesarja na prosim, da mi zrezke nareže bolj na tanko. Doma jih potem potočem z obeh strani in jih posolim in malo popram. Če imajo ob strani mrenico, jo na večih mestih porežem, da se mi pri peki, zrezki ne skrčijo. Nato jih pomokam, potegnem skozi stepeno jajce, nazadnje pa jih dobro povaljam še v drobrinah. Položim jih v vročo maščobo in jih cca 5 minut pečem na vsaki strani. Ko jih vzamem iz maščobe, jih dam na papirnato brisačo, da se odteče maščoba. Zraven ponudim različne priloge: lahko je kuhana zelenjava, v kosih kuhan krompir, pražen ali pečen krompirček, dušen riž z zelenjavo, ali pa pire krompir z zelenjavo in pa seveda kakšno solato. Osebno sama ga velikokrat postrežem samo z krompirjevo solato. Vsakem primeru, pa morajo biti zraven krhlji limone. Brez njih je dunajski zrezek, vsaj zame, kot neslana juha. Pa DOBER TEK!
P.s.: Imaš vprašanje zame? Piši na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Zadnji komentarji