Za ljubitelje pekočih jedi je chili con carne sigurno prava izbira. Krasna kombinacija živil, ki pogreje telo in dušo.
-
mleto meso (faširano) – cca 80 dag (mešano)
-
česen – 2 stroka
-
čebulo – 1 večjo
-
zeleno – 2 gomolja – manjša
-
rdeči čili – 1 – 2 (odvisno, kako pekočo jed želite imeti)
-
koruzo iz pločevinke – cca 20 dag
-
rdeči fižol iz pločevinke – cca 300 – 350 g
-
zeleno papriko – 2 kom
-
pločevinko paradižnika – cca 850 ml – ali pa nekaj svežih in olupljenih paradižnikov
-
juho – cca ½ l
-
sol, poper
-
mleto kumino
-
malo maščobe
-
malo sesekljanega svežega peteršilja
Čebulo in česen na drobno sesekljam. Čili po dolgem prerežem,odstranim seme in ga zelo nadrobno narežem. Zeleno in zeleno papriko očistim in narežem na drobne kockice.
Vzamem dokaj širok lonec in v njem segrejem maščobo. Dodam sesekljano čebulo, malo popražim in dodam mleto meso. Premešam in še malo prepražim. Dodam sesekljan česen in takoj, ko zadiši, dodam še narezano zeleno, narezan čili in zeleno papriko. Premešam in pražim še kakšno minuto.
Dolijem še juho, dobro premešam in pokrito dušim še cca 15 minut.
Paradižnike razkosam in dodam v lonec. Prav tako dodam še odcejeno koruzo, fižol, malo kumine, sol in poper. Premešam in kuham še nadaljnih 15 minut.
Kuhan chili posujem še z malo svežega peteršilja in postrežem.
Če vas ta jed ne bo pogrela, potem pa ne vem, kaj vas bo.
Dober tek želim!
Nasvet:
– Za to jed obstaja zelo veliko različnih receptov. Recepti vsebujejo različne vrste mesa, različne vrste zelenjave, skupno jim je le to, da so vsi po vrsti začinjeni z čilijem. Najboljše, da se ga prilagodite po svojem okusu.
Zadnji komentarji