Če želite pripraviti okusen in zdrav obrok, potem se lotite piščančje rižote. To je zelo stara in preizkušena jed, ki se pripravlja skoraj po vseh kuhinjah, verjetno pa jo vsak pripravi malo drugače. Tale način bo zelo preprost.
Za 4 osebe potrebujete približno:
-
piščančje meso – cca ½ kg (najboljše je seveda belo meso, ampak dober bo tudi kateri drug del piščanca: recimo izkoščičeno bedro, nekateri pa uporabijo tudi druge kose mesa, z kostmi vred. Takrat je potrebno pri jedi seveda paziti na kosti)
-
riž – cca 35 – 40 dag (takega ki se ne razkuha preveč)
-
čebula – 1 malo večja
-
olje – 5 dag (cca 5 žlic)
-
juha za zalivanje (ali voda)
-
sol, poper
malo peteršilja
Čebulo sesekljamo in jo malo popražimo na olju. Dodamo na poljubne kose razrezano piščančje meso, solimo, popramo, premešamo in pražimo toliko časa, da se meso malo zmehča. Dodamo riž, sesekljani peteršilj, dobro premešamo in zalijemo še enkrat tolikšno količino vode kot riža. Dobro premešamo in dušimo do mehkega, na zelo malem ognju (bodite pozorni, rižota se rada prime na dno posode). Jaz imam rada, da je rižota bolj sočna, zato ne skoparim z zalivanjem. Rižota s piščančjim mesom je pripravljena, ostane nam še samo postrežba. Pa na solato ne pozabite. Jaz bi paradižnikovo, zeleno …..
Pa DOBER TEK!
P.s.:
Imate radi grah? Potem toplo priporočam, da ga eno malo konzervo, tik predno je rižota kuhana, vsujete k rižoti. Samo toliko, da se dobro segreje.
Zadnji komentarji