Iz mletega (faširanega) mesa, lahko pripravimo veliko različnih in okusnih jedi. Med drugim je odlična tudi mesna štruca s špinačo.
-
mleto meso – cca 1kg – mešano
-
zamrznjeno špinačo – cca 350 g
-
žemljo ali kos kruha (od prejšnjega dne)
-
mleko – malo
-
čebulo – 1 veliko
-
česen – 2 stroka
-
feto – cca 100 g
-
pinjole – cca 30 g
-
jajce – 1 kom
-
peteršilj
-
malo zenfa
-
sol, poper
-
maščobo
Špinačo odtalim. Žemljo narežem na male kockice in jo polijem z malo mleka, Olupljeno čebulo narežem na tanko in jo zlato rumeno prepražim na segreti maščobi in odstranim z ognja. Pinjole malo popražim.
Odtaljeno in odcejeno špinačo grobo sesekljam in ji dodam razdrobljeno feto, sesekljan česen, popražene pinjole, malo soli in malo popra.
Mleto meso dam v skledo, mu dodam ožeto žemljo, prepraženo čebulo, jajce, zenf, sesekljan peteršilj, sol in poper. Vse skupaj dobro premešam.
Dve tretine mesne mase zvijem v štruco in jo položim v pekač. Po sredini štruce naredim vdolbino in v njo, po celi dolžini, nadevam špinačni nadev. Z ostalo tretino mesne mase pokrijem špinačni nadev in štruco lepo oblikujem. Segrejem nekaj maščobe in oblijem štruco.
Mesno štruco pečem na 200 st.C, cca 1 uro, večkrat jo polijem z tekočino, ki se je nabrala v pekaču. Tako bo mesna štruca lepo sočna.
Tako pripravljeno štruco narežem na cca 1 cm debele rezine in postrežem z katero od mešanih solat.
Nasvet:
– mesno štruco lahko postrežemo tudi z različno dušeno ali pečeno zelenjavo. Če imamo malo večji pekač, lahko ob štruci pečemo tudi krompir.
Dodaj odgovor