Palačinke iz krompirja in bučk so odlična kombinacija, za pripravo dobrega obroka.
-
krompir – 1 velik
-
bučke – 2 večje
-
sesekljano šalotko – 3- 4 kom
-
moko – 2 žlici
-
jajca – 2 kom
-
olje za peko palačink (lahko tudi maslo)
Krompir olupim in na drobno (kot hren) naribam. Drobno naribam tudi bučko – če je mlada je ne lupim. Oboje posolim, malo pustim stati (cca 10 minut), nato dam naribano maso v kuhinjsko servieto in dobro ožmem. Pomembno je, da iztisnem, čim več tekočine.
Oboje dam v skledo in dodam še jajci, zelo na drobno sesekljano šalotko ter moko. Malo še popopram in solim po potrebi. Vse skupaj dobro premešam.
Ponev dobro namažem, segrejem (ne preveč močno) in maso, z žlico nalagam, v segreto ponev. Palačinke naj ne bodo predebele, da se bodo lepo zapekle.
Ko zlato zarumenijo, jih obrnem. Skozi pazim, da se mi ne zažgejo. Ko so pečene na obeh straneh, jih poberem iz ponve in jih sproti shranjujem v malo toplo pečico.
Postežem jih lahko z različnimi solatami, z kislo smetano, z jabolčno čežano…itd. Če si jih boste pripravljali že za zajtrk, si lahko zraven privoščite malo popečene slanine in jajca, pečena na oko. Se sliši slastno, ali ne? Dober tek želim!
Nasvet: Velikost in debelino palačink izbirajte po svojem okusu. Lahko spečete več manjših ali pa manj večjih palačink. Če bi želeli, da so palačinke bolj hrustljave, potem pecite bolj tanke palačinke.
Dodaj odgovor