Njoki v omaki iz gorgonzole so odlična brezmesna jed, ki jo lahko postrežemo za kosilo, prav tako, se je nihče ne bo branil za večerjo.
- njoke – cca 800 g
- creme fraiche – 250 ml (ali pa kisle smetane)
- maslo – 60 g
- limona – 2
- sir gongorzola – 120 g
- žajbelj – 3 liste (če vam okus ne odgovarja, ga izpustite)
- sol, poper (beli)
- orehi – malo sesekljanih
Vedno uporabljam doma narejene njoke. Sicer, bo traja malo dlje, a bo rezultat veliko boljši. Kakor koli, njoke skuham in jih odcedim. V ponvi, na majhni temperaturi, stopim maslo in dodam creme fraiche (čisto dobra bo tudi kisla smetana). Malo pokuham in dodam na grobo narezano gorgonzolo. Vse skupaj pustim, da se raztopi. Dodam še na drobno sesekljan žajbelj in nastrgano limonino lupinico. Čisto na koncu po potrebi solim in popram z belim poprom. Njoke razporedim na porcije in polijem z pripravljeno omako ter posujem z drobno nasekljanimi orehi. Ponudim takoj. Pa dober tek.
Nasvet: Njoke lahko tudi kupite. Pridobili boste nekaj časa, vendar izgubili nekaj okusa. Če vam pri omaki katera od sestavin ne odgovarja, jo lahko izpustite, oziroma zamenjate z drugo (recimo lahko kateri drugi sir).
Dodaj odgovor