Če nam ostane kaj pečenega (ali pa kuhanega) mesa, ga lahko dobro porabimo. V kombinaciji z krompirjevim testom, bodo nastali okusni nadevani krompirjevi cmoki.
- krompir – cca 8 malo večjih krompirjev (cca 1 kg)
- moko – 30 dag – ostro (vsaj polovico)
- jajca – 2 kom (malo večja)
- maslo – 3 velike žlice
- kislo smetano – 1 velika žlica
- sol
Za nadev:
- pečeno meso – cca 20 dag (lahko pečenkini ostanki)
- čebulo – 1 kom
- zelen peteršilj
- maščoba
- drobtine (ali čebula)
Krompir skuham in ga pretlačim (uporabim stiskalnico za krompir). Še toplemu dodam maslo, jajce, malo soli in kislo smetano. Na grobo premešam.
Na delovno povšino posujem moko in na njo položim krompirjevo zmes. Vse skupaj zelo na hitro premesim v gladko testo.
Testo razvaljam (debeljina cca 1 cm) na štirikotnike (cca 10x10cm). Na vsak štirikotnik dam polno žličko nadeva in naredim cmok.
Cmoke skuham v slanem kropu (cca 15 minut), jih odcedim in dam v servirno posodo. Zabelim jih z prepraženimi drobtinami ali pa z prepraženo čebulo. Zraven lahko ponudim kislo zelje ali pa poljubno solato.
Priprava nadeva:
– Nadev si pripravim medtem, ko se krompir še kuha. Pečeno meso zmeljem ali pa zelo na drobno narežem. Na maščobi prepražim sesekljano čebulo in ko postekleni, dodam še zmleto meso, sesekljan peteršilj in malo soli. Premešam, malo popražim in odstavim.
Želim vam dober tek!
Dodaj odgovor