Krompirjeve palačinke so lahko odlične že na vse zgodaj. Marsikdo si jih pripravi že kar za zajtrk. Primerne pa so seveda, za kateri koli obrok.
-
krompir – cca 1 kg
-
jajca – 2 kom
-
sol, poper
-
moko – malo
-
sesekljani peteršilj – 1 žlica (lahko tudi drobnjak)
-
olje – za peko
Opran in olupljen krompir najprej zelo na tanko naribam (kot bi ribala hren) in ga z pomočjo kuhinjske serviete dobro ožmem (odvzeti mu je potrebno čimveč tekočine). Ožetega dam v skledo, mu dodam še jajca, sol, poper, sesekljan peteršilj in malo moke.
Vse skupaj dobro premešam. Ponev malo naoljim, segrejem in nanjo položim za cca 3 žlice krompirjeve mase. Maso takoj poravnam in palačinko popečem, da postane zlato rjava. Nato jo obrnem in popečem še na drugi strani.
Pečene palačinke zlagam na papirnate serviete, da se odteče maščoba. Še vroče postrežem. Odlične so z kislo smetano in mešano solato. Ne morete zgrešiti, če boste zraven postregli jabolčno čežano. Prav tako se bo dobro ujela tudi z pečenim mesom ali popečeno slanino. Tu se naštevanje še ne konča……malo domišljije pa bo šlo!
Nasvet: velikost in debelina krompirjeve palačinke naj bo vaša izbira. Če bi želeli, da palačinke hrustajo, potem specite bolj tanke. Problemov z obračanjem in lomljenjem palačink se znebite, če enostavno pečete bolj male palačinke.
Dodaj odgovor