Zelo okusna je tudi rulada s kostanjevo kremo.
-
jajca – 4 kom
-
sladkor – 60 g
-
moko – 125 g
-
pecilni prašek – ½ zavitka
-
vanilijev sladkor – 1 kom
-
malo soli – ščepec
Za nadev:
-
kostanjev pire – cca 300 – 350 g (naredimo ga iz svežega kostanja ali pa kupimo v pločevinki)
-
želatino – 4 liste
-
sir mascarpone – 200 g
-
vanilijev sladkor – 1kom
-
rum – 2 žlici
-
mleko – 50 ml
-
sladkor – 80 g
-
sladko smetano – cca 200 ml
Pečico segrejem na 200 st.C.
Najprej ločim rumenjake od beljakov in iz beljakov stepem čvrsti sneg. Rumenjakom dodam sladkor in vanilijev sladkor ter jih penasto stepem, toliko, da malo narastejo. Postopoma dodam moko, pomešano z pecilnim praškom. Nazadnje dodam še sneg in ga s kuhalnico počasi vmešam v jajčno zmes.
Pekač obložim z peki papirjem in testo enakomerno razmažem po pekaču. Pečem ga cca 10 minut, tako, da je svetlo rjav. Pečeno biskvitno testo zvrnem na vlažno servieto, odstranim peki papir, ter ga skupaj z krpo zvijem v zvitek. Malo ga pustim, potem ga razvijem, da se mi ne prime na servieto in ga še enkrat na rahlo zvijem samega brez serviete.
Želantino namočim. Sladkor, vanilijev sladkor, kostanjev pire, mascarpone in rum dobro premešam. Mleko malo segrejem in vanj namočim ožeto želantino. Ob stalnem mešanju, postopoma dodajam kremo. Nazadnje še na rahlo primešam čvrsto stepeno sladko smetano.
Dobljeno kremo namažem na biskvitno testo, nato ga zvijem. Rolado narahlo preložim na servirni krožnik.
Če želite jo lahko potrosite z sladkorjem v prahu.
Zadnji komentarji