Piščančja juha z širokimi rezanci je zdrav in hranljiv obrok, ki vas bo v hladnih dneh še kako pogrel in dodam novih moči.
Za pripravo potrebujem:
- Piščančja prsa – 2 kom
- Čebulo – 1 kom
- Korenček – 2 – 3 kom
- Zelena – košček
- Peteršilj (korenina z listi) – 1 kom
- Vodo – cca 3 l
- Por – 1 steblo
- Česen – 2 strok
- Lepo zrel paradižnik – 1 kom
- Sol,
- Cel poper – nekaj zrn
- Široke rezance – po želji
- Šopek svežega peteršilja
Meso dobro operem in ga dam v hladno vodo. Na pol olupljeno (malo rjavih listov pustim na čebuli) čebulo prerežem na pol in obe polovički (z prerezanim delom čebule navzdol) malo opečem v vroči ponvi (toliko, da porjavi in zadiši). Tako popečeno čebulo dodam k mesu.
Prav tako dodam v lonec še očiščen in razpolovljen korenček, očiščen cel peteršilj, očiščen por ter neolupljen česen. Dodam še zeleno, cel paradižnik, nekaj zrn popra ter sol.
Ko juha zavre, zmanjšam temperaturo do stopnje, ko juha vre čisto malo. Sproti pobiram pene, ki se nabirajo na površju juhe.
Juho kuham tako dolgo, da je kuhana vsa zelenjava, predvsem korenček. Piščančje meso je kuhano zelo hitro. Paziti moramo, da se meso ne bo preveč razkuhalo, ker se bo pri rezanju čisto razletelo.
Ko je juha kuhana, jo precedim v drug lonec. Mesu odstranim kožo in kosti. Narežem ga na manjše kose in ga dam v precejeno juho. Prav tako na koščke razrežem še korenček, zeleno in por ter vse skupaj dodam juhi.
Juhi dodam še po navodilih skuhane široke rezance ter jo pustim na ognju še toliko časa, da zavre. Po potrebi jo še dosolim.
Juho razdelim po krožnikih ter jo malo posujem še z sesekljanim svežim peteršiljem ali drobnjakom.
Tako, odličen obrok je pripravljen na lačna usta. Dober tek želim!
Nasvet:
- Piščančja juha z širokimi rezanci je lahko čisto samostojen obrok, ki ga lahko postrežemo kadarkoli;
- Namesto piščančjih prs, lahko vzamemo tudi druge, manj uporabne kose piščančjega mesa;
- Široke rezance lahko zamenjajo tudi klasični, drobni rezanci.
- Po istem postopku kot piščančjo juho, lahko skuhamo tudi klasično kurjo juho. V tem primeru priporočam, da že kuhano kurje meso nazadnje še zelo na hitro opečemo na vroči maščobi. S tem bo meso pridobilo na okusu. V juho lahko damo rezance, vlivance, narezane palačinke in kdaj pa kdaj tudi kroglice.
Zadnji komentarji